2012 m. sausio 8 d., sekmadienis

Bėgimas iš idėjos. (Bėgimas gyvybės ir mirties keliu).

Geriausias metas pasodinti medį buvo prieš 20 metų.. 
Kitas geriausias laikas yra šiandien. (Kiniečių patarlė)


Su tokia mintimi ant marškinėlių nugarų  šiandien išbėgome į Vilniaus gatves su keliais tūkstančiais kitų lietuvių. Šis bėgimas netraukė sportiniu interesu, nes laikas nebuvo fiksuojamas. Bet traukė pati idėja - pagerbti žuvusius už Lietuvos laisvę ir kartu parodyti, kad ta laisvė mums rūpi. Gaila labai trūko informacijos apie šį renginį, tad tiesa sakant nelabai žinojom ko tikėtis. Kad patiems būtų įdomiau ir į bėgimą keliautume su didesniu entuziazmu nusprendėme pasidaryti marškinėlius su mus įkvepiančia citata. Kaip bebūtų keista, iš daugiau nei 100 surinktų citatų abu su Mariumi, nepriklausomai vienas nuo kito išsirinkom tą pačią citatą. Ir kaip jau įprasta, išlikom nepriklausomi tą citatą apipavidalindami:

Mariaus

Dovilės

Bėgimo dieną atmosfera pranoko lūkesčius. Stereotipas apie niūrius lietuvius dar kartą liko sutriuškintas. Žmonės turėjo idėją. Galbūt kiekvienas jų savo mintyse jie įsivaizdavo savaip, bet visi jie bėgo. Ir bėgo kartu. Karininkų būriai bėgo koja į koją su skanduotėm. Įvairios grupės išsiskyrė ar tai marškinėliais, ar tai kepurėlėm, bet visi jie bėgo kartu, per daug neišskysdami. (Aš prisimenu, kai vasarą dalyvavau Velomaratone kartu su vienos ministerijos komanda. Visi buvom apsirengę ryškiai geltonais marškinėliais visą laiką žadėjom važiuoti kartu. Visą laiką iki pat starto linijos :) ) Čia buvo kitaip. Žmonės bėgo su sportine apranga. Bėgo ir su džinsais. Bėgo ir senoliai ir vaikai. Tikrai labai smagu :)

 

Mariaus komentaras. Pirmą kartą teko bėgti tokiame masyviame bėgime. Pradėjus bėgimą nuo Antakalnio kapinių, kamštis tęsėsi iki Olandų žiedo. Vėliau pavyko išsilaisvinti ir bėgti patogiu tempu. Taip pat pirmą kartą teko matyti tiek daug idėjinių bėgikų, kurie matomai tokio atstumo distanciją bėgo pirmą kartą. Nemaža jų dalis nemokėjo paskaičiuoti savo tempo, todėl prabėgus kokius 3 km prasidėjo "vaikščiojimai", kiti gavę progą nukirtinėdavo kampus :) Pats šį kartą nusprendžiau neišsitaškyti, nes už poros valandų laukė futbolo varžybos (Omnitel taurė), kurioms irgi reikėjo pasilikti energijos. Patogiu tempu, su draugišku spurtu paskutinius 100 metrų (kažkoks nepažysdamasis nusprendė mesti pirštinę) 9 km atstumą nubėgau per 39:42, pulsas - 171. Kaip futbolas? Pirmas varžybas pralošėme 1:4, antras atsigrėbėme 6:0. Guliu patenkintas ant softkutės, 9 km + futbolas geras mixas :)

Operatorius Kipsas prigavo mane spurtuojant :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą