2012 m. liepos 22 d., sekmadienis

Vasaros skaitiniai


Sveiki gyvi vasarotojai! Kas naujo sporto mėgėjų pasaulyje? Ar laukiat Londono olimpinių žaidinių? Ar stebėsit maratono rungtį?

Ne, šitas blog‘as nenumirė, mes neišsisėmėm ir sportų neatsikandom. Priešingai! Sportuojam daug ir įvairiai, todėl jaučiu, kad pribrendau šį tą papasakoti. Tiesa, galvojam apie blog‘o pavadinimo keitimą (kol kas sekasi sunkiai). Pradėję rašyti šitą blog‘ą negalvojome,kad tiek rašysime. Ir negalvojome, kad susiformuos nors ir nedidelė bet mums brangi skaitytojų auditorija. Jūs esate tie kurie skatina mus rašyti. Skaitykite, komentuokite, klauskite. 

Bėgimas. Po velnių bėgimas valdo! Vingio parke matau tiek daug bėgikų ir vis naujų. Įtariu čia kažkoks virusas siaučia! Daugiau tokių virusų nuo kurių sveikata taisosi :D Ar nesumuš Vilniaus maratonas visų rekordų? Kaip ne kaip marketingas šį kartą atrodo rimtesnis. Galų gale ir požiūris į bėgikus yra pasikeitęs. Jeigu tu bėgioji tai jau nebereiškia, kad esi kvanktelėjęs, turi gyvenime problemų ar dar kažkokių keistenybių. Pagaliau imama suprasti, kad žmonės bėgioja dėl to, kad nori turėti kokybiškesnį gyvenimą. Kad tai yra geresnis laisvalaikio leidimo būdas nei televizoriaus žiūrėjimas, valdžios keiksnojimas ar verkšlenimas apie nenusisekusį gyvenimą. Laukiu Vilniaus maratono. Nors jau turiu įveikęs du maratonus, vis dar jaučiuosi visiškas naujokas. Ruošiuosi kruopščiai, nepraleidinėju treniruočių ir viliuosi pagerinti rezultatą pasiektą Rygoje. Šį kartą dirbu pagal 12 savaičių programą. Šiek tiek mažoka, bet kiek yra laiko tiek. 

100 km bėgimas. Šeštadienį su Dovile atvykome į Vingio parką pažiūrėti kaip atrodo tikrieji ultra bėgikai. Jame vyko ultramaratonas „Baltic cup 100 km”. Nedidelį būrelį bėgikų (iki 30) palaikė tik jų artimieji ir užketėję bėgimo mėgėjai (žmonės kuriuos kasdien matau lakstančius Vingio parke).  Likau įkvėptas! Fantastiškas bėgimas! Neįtikėtinai stiprūs bėgikai ir labai aukšti rezultatai. Gediminas Grinius turbūt pats netikėjo, kad gali sukurti stebuklą. Iki Lietuvos rekordo jam pritrūko vos 43 sekundžių – 7:21:25. Plojau iki delnų paraudonavimo. Negalėjau patikėti, kad įmanoma tokiu tempu bėgti po 90 kilometro. Paskutinis ratas Griniaus iš viso buvo labai stiprus, turbūt girdėdamas vedėjos žodžius, kad nuo Lietuvos rekordo jis atsilieka apie 2 minutes, sugebėjo šį skirtumą sumažinti iki 43 sekundžių. 100 km vidutinis tempas gavosi 4:25/km. Kas bėgiojat puikiai suprantat, ką reiškia bėgti tokiu greičiu. Stiprūs buvo ir kiti dalyviai, labai gerai atrodė Ruslanas Seitkalijevas, latvis Janis Actins,kiti bėgikai. Sada Bukšienė į plojimus visada atsakydavo malonia šypsena, dėl ko labai džiaugėsi Dovilė. 

Dviračiai. Vien pagalvojus apie šitą dalyką negaliu sulaikyti šypsenos. Nuotaikinga ir smagi savaitė. Nusipirkau dėvėtą triatlono dviratį iš žmogaus kurį turbūt žino dauguma Lietuvos dviračių mėgėjų. Nežinau, ką jis galvojo apie mane, bet turėjo būti kažkas tokio „ir kam tokiam aš parduodu savo dviratį“.. Pasakojo jis man daug ir įdomiai, bet nedaug ką aš ten supratau,man dviračių detalės ir technologijų subtilybės šiandien dar tebėra tamsus miškas. Dar geresnis anekdotas buvo kai nuėjau į parduotuvę pirkti plentinių pedalų. Įeinu į parduotuvę. Pardavėjas pažiūri į dviratį, tada į mane, po to vėl į dviratį, vėl į manę. Iš akių matau, kad jis akivaizdžiai nesupranta kas čia dedasi (what the fuck is going on?). Dviratis ir jo savininkas tarpusavyje visiškai nedera. Sako, tu turbūt jį ne Lietuvoj pirkai? Lietuvoj, - atsakau. Na Lietuvoj tokių dviračių nėra daug, - sako pardavėjas. Tik du, - oponuoja jam kolega. Greitai išsiaiškinam, kad nusipirkau dviratį iš jo draugo :) Tada jau kalba einasi sklandžiai. Vėl mokausi važiuoti dviračiu, minti pedalus, įveikinėti posūkius. Jaučiuosi kaip mažas vaikas. Teko syki ir ant šono prigulti, nesugebėjau ištraukti kojos iš pedalo :D Bet dviratis veža, standus, greitas. Kol kas motoras prastas, bet tikiuosi, kad treniruotės jį sustiprins.



Plaukimas. Ieškau plaukimo trenerio. Gal kas galit ką rekomenduoti? Tikslas labai gerai išmokti plaukti laisvuoju stiliumi. Juk mano galvoje sukasi triatlonas :)

8 komentarai:

  1. Stipriai su tuo dviračiu. Šaunuolis, kad taip rimtai susiėmei dėl Ironman!

    Kiborgas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iki iron dar toli, dabar tiesiog noriu pramokti dviraciu vaziuoti. O niuansu kaip suprantu cia bus nemazai..

      Panaikinti
    2. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
  2. Gražūs patyrimai.Stiprūs tokie. Kaip ir planai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man atrodo, kad vienas svarbiausių šiemet startų yra Londono olimpinėse žaidynėse maratono startas. Tikrai stebėsiu (deja, per tv ir intrn.) - juk ten startuoja net 3 mūsiškės... Įdomu, kaip joms seksis. Kokias vietas prognuozuojat? Aplamai stengsiuosi stebėti visus bėgimus...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sakyčiau būtu labai gerai jei kuri nors iš mūsų merginų patektų į pirmą dešimtuką. Jeigu nepateks nieko tokio, svarbu, kad pavyktų prabėgti pagal savo galimybes. Šiaip varžybų grafikas labai geras. Moterų maratonas rugpjūčio 5d (sekmadienis), vyrų rugpjūčio 12d (irgi sekmadienis). Gaila vyrų triatlono rungtis antradienį, bet ką nors sugalvosiu, nes baisiai noriu pažiūrėti..

      Panaikinti
  4. O labai gražus Focusas :)
    Gerų km visuose trijose srityse!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu sulaukti naujų skaitytojų :) Dovilė svajoja, kada nors išmokti fotografuoti, tai reiks gerų patarimų pakaulyti :)

      Panaikinti