2011 m. gruodžio 27 d., antradienis

Kalėdos ristele

Kalėdų  vakarą išlydėjus paskutinius svečius ir suplovus indus šventė mums nesibaigė o tik prasidėjo. Didžiam tėvų nusivylimui, bėgimo nepamiršom ir per Kalėdas: dalyvavome tradiciniame Kalėdiniame bėgime ir bandėm įveikti  12 km trasą. Renginio organizatoriai žadėjo prizus ne tik greičiausiems, bet ir originaliausiai apsirengusiems. Nors aš ir labai mėgstu persirengimo karnavalus, tik pagrindinis prizas (Impuls 3 mėn. abonementas)  padrasino mane pasistengti. Šiuos karnavalus aš mėgstu dėl to, kad persirengę žmonės kažkaip labiau atsipalaiduoja, susikuria puikią atmosferą. Tačiau jei persirengia tik keli iš daugelio, sutikim, jiems nėra labai jauku.  Taigi net pasiruošus aprangą, visą rytą dvejojau, rengtis ja ar bėgti su įprastais drabužiais. Tik didžiulis Mariaus paskatinimas ir palaikymas atitempė baltai pasirėdžiusią snieguolę į raudonikių bėgikų būrį. Iki pat starto pradžios viduje kirbėjo neramumas,skrandis neleido savęs pamiršti. Tačiau pradėjus bėgti prasidėjo linksmi kitų bėgikų linkėjimai, komplimentai ir šiaip puiki nuotaika. (Iš kart atsiprašau visų bėgikų, su kuriais nepavyko normaliai susišnekėti. Ausis buvau užsikimšusi kaip reikiant: muzikos ausinuku, peruku ir kad maža nepasirodytu – peruką prispaudžiau galvos juosta…) Aišku po naktinių bėgimo pasiruošimų,  ir jau TAIP atkreipus į save dėmesį, norėjosi ir prabėgti ne pačiu prasčiausiu tempu. Čia didžiausią AČIŪ norėčiau pasakyti vienam bėgikui – Kalėdų seneliui. Pradžioj bėgimo pasilabinom, bet ir toliau neišsiskyrėm. Nors aš įpratus bėgioti viena, bet kai kažkas bėga šalia nuolatos, savaime priverčia pasitempti ir neatsilikti.  Bėgdama šiek tiek greitesniu tempu nei įpratus, paskutiniais kilometrais švokščiau kaip garvežys, ‘balerinos’ sijonas spaudė pilvą ir trukdė kvėpuoti, galva kaito kaip ‘petelnia’ nuo sintetinių plauku kupetos. Dievaži, tikėjausi bent minusinės temperatūros per Kalėdas, o buvo +6 ! Kol aš puškavau po menkiausios įkalnės, mano juodakasis Kalėdų senelis dalino vaikams saldainius, mojavo ne tik praeinantiems, bet ir pravažiuojantiems. Nors ir visai neuždusęs, į priekį nesiveržė tik toliau atkakliai visiems dalino gerą nuotaiką.  Taigi mano bėgimo atmosfera pranoko bet kokius lūkesčius :) Galvodama apie finišą nerimavau dėl kopimo į Mindaugo tiltą –bijojau kad po jo  mano bėgimas bus panašesnis į ėjimą.  Atrodo 12 km ne tokia trasa kurią garbinga pabaigti ėjimu. Tačiau akys dar plačiau prasivėrė įkopus i Mindaugo tiltą: bėgdama pirmąjį ratą net nepastebėjau, kad Finišas apsistojęs įkalnės viršuje... Tačiau dosnusis Kalėdų senelis, kišenėj nešėsi ne tik saldainius, bet ir mano energijos likučius.  Jo paskatinimai padėjo sukaupti paskutines jėgas įveikti Finišą. Taigi 12 k  įveikiau per  01:02:53
Kadangi su Marium bėgom tą pačią trasą, jis manęs jau laukė, pats parodęs puikų rezultatą: 00:49:49.
Žodžiu Kalėdinis bėgimas tikrai nuostabus renginys, kurio metu mes gavome šauniausią Kalėdinę dovaną: puikią nuotaiką, energijos dozę, draugiškumą ir palaikymą. Ech, kokie šaunūs tie Lietuviai :)
Ir tiesa: galų gale laimėjau 3 mėn. Impulso abonemetą!!!! Jeee!!! Ate tamsūs pėsčiųjų takeliai! Ate šąlantis užpakali! Ir ate palaidi šunys!!! Na.. pastarųjų pavasarį vistiek teks atsiprašyti.. 


P.S. Pradžiai įdedu tik vieną nuotrauką su linksmuoju juodakasiu ‚seneliu‘ - Tadu Astrausku, tačiau, jei sužvejosiu daugiau, papildysiu galeriją :)






3 komentarai:

  1. Šaunuoliai, kad sudalyvavot. Aš šį kartą praleidau, nebuvo kompanijos ir šiek tiek užpykau ant organizatorių, kad pakėlė dalyvio mokestį (susimokėt išgaliu, tik norisi šventės, o ne eilinio sukomercinto renginio).
    tikiuosi iki kitų metų atsileisiu :)))

    Sveikinu laimėjus vieną iš prizų. perskaičiau, bet nuotrauką tik čia išvydau. tikrai įspūdinga apranga bėgimui :)

    neužsibūk Impuls'e, juk toks puikus oras šią žiemą.

    Sėkmės ir geros nuotaikos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mariau, bent jau kompaniją (nors ir labai lėtaeigią Tavo tempui) kitiems metams turi ;)
    Dėl startinio mokesčio, tai kai mes nežinojom kiek buvo aksčiau, tai nepykom, bet tikrai žinau kad nemažai rimtesnių bėgikų piktinosi ir bėgo be numerio.
    Kas užkliuvo, tai kad organizatoriai pagailėjo net arbatos. Kai banžiau tiesti ranką antrai stiklinytei, tai rėkte rėke kad negalima :)

    Tikėkimės kad kitais metais bus geriau, bet ir taip labai smagus renginys buvo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. pernai lyg mokėjau 5 Lt, o arbatos gavau, kiek norėjau :))) kompanijos trūko iki Vilniaus atsibelsti , o bėgti tikrai tokiame būryje būna su kuo.

    O nuotaika tikrai gera tokiam masiniam renginy, ypač jei būna sniego ar ledo trasoje :)

    kitais metais reikės pačiam daugiau arbatos atsivežti ir šturmuoti pakeistą trasą :)

    AtsakytiPanaikinti