2012 m. sausio 16 d., pirmadienis

Pradedu pasiruošimą Rygos maratonui


Taip jau nutiko, kad pasiruošimo mano antrajam maratonui pradžia išpuolė per patį viduržiemį – sausio 16 d. Lauke šaltukas – 4 C0, gražiai sninga, o aš įsispyręs į bėgimo batelius lekiu į Vingio parką. Atvirai sakant esu stipriai nustebęs, nes miške sutinku gal kokį 20 bėgikų, tame tarpe dvi poreles. Šiandien pirmoji treniruotė: 7 km lengvai ir 6 km tempu (04:12/km). Nepaisant vietomis slidžių atkarpų ir stebėtinai daug šunų, treniruotė praėjo smagiai, o kojos pakankamai lengvai atlaikė krūvį. Pirmąją savaitę pagal naujai susidaryta programą turiu bėgti 52 km laipsniškai augindamas kilometražą iki 88. Programą sudaro visos tipinės maratono treniruotės, kurias aprašiau sausio 1 – ą dieną. Šeštadieniai bus sunkiausi, kuomet ilgųjų bėgimų kilometražą auginsiu nuo 19 iki 32 km. Bendrai programa atrodo taip:
















1 – 6 savaitę pagrindinis dėmesys skiriamas ištvermei didinti, 7 – 11 savaitės akcentai laktato slenkstis ir ištvermė, 12 – 15 savaites skiriamos pasiruošimui varžyboms, 16 – 18 savaitėmis mažinami krūviai siekiant varžybų dieną būti tinkamai pailsėjus.

4 komentarai:

  1. Beje, jei kažkiek domina grupinės treniruotės - yra tokia smagi bėgikų grupė, kurie ruošiasi maratonams - yra įvairių lygių sparcmenų, manau panašaus į tavo lygį tikrai turėtų būti.
    Jie antradieniais ir penktadieniais manieže (kai vėsu) laksto intervalus - ale po 1km ar kažką panašaus. O sekmadieniais bėga ilgą - dažniausiai 2,5-3h.
    Tai jei atsibodo vienam lakstyti ir yra noras prisijungti - galiu kontaktus duoti ir rekomendaciją :) Dar, man rodos, panašią veiklą vykdo ir moteriškė, kuri merginas kuruoja - tai jei Dovilė norės, galėčiau ir dėl jos pasidomėti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Fun :) O kada tu įsijungsi į maratonininkų gretas? Gal ta grupė turi pavadinimą? Prieš pat žiemą rimtai galvojau jungtis į šviesos karių gretas, bet taip ir neįsijungiau. Dalyvavimas klube kažkiek kainuoja, o gerai pagalvojęs supratau, kad kol kas galiu lakstyti ir vienas :) Šiaip papasakok daugiau kas ten per grupė, gal visai sudomins :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre, labai ačiū už info! :) Šiaip aš tikrai labai norėčiau profesionalesnių patarimų, bet dar vis tikiuosi susiorganizuoti treniruotę su vienu draugu. Į grupę jungtis bent jau kolkas nenoriu, nes bijau, kad atsiras problemų derinant laiką ir tada jausiuosi 'įsprausta į rėmus'..

    AtsakytiPanaikinti